onsdag 10 mars 2010

Mellanmål

Sugen på ett gott mellanmål? Då tipsar vi dig att göra våfflor. Billigt
och smarrigt. Kan dock ta lite tid. Här ger vi dig tips hur du lyckas
med de bästa våfflorna.

Våffelsmet:
4 dl vetemjöl med fullkorn
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
5 dl mjölk
2 st ägg
100 g smör

Servering:
färska bär t.ex: blåbär, hallon
vispad grädde

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop mjölblandningen med
ca hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Vispa därefter
ned resten av mjölken. Vispa ned äggen. Vispa ihop med det smälta
smöret.Värm våffeljärnet. Pensla våffeljärnet noggrant med smör
eller flytande margarin innan du gräddar första våfflan. Sedan ska
den inte behöva smörjas mer. Vispa i våffelsmeten. Häll på 0,75 - 1 dl
smet på laggen, så att nästan hela laggen täcks av smeten. Grädda
våfflorna tills de blir guldbruna. Låt våfflorna svalna på galler om du
inte äter upp dem direkt. Servera med vispad grädde och färska bär.
Vill du ha mera sött kan man strö över lite fruktsocker eller råsocker.



Källa: recepten.se



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar